четвер, 24 жовтня 2013 р.

Чекаємо на спілкування!

  Мріяли-мріяли, планували-планували створення блогу нашої бібліотеки, та завжди щось заважало: то часу не вистачає, то думки порозбігаються і ніяк не хочуть вкладатись у цілісні та логічні речення. Хотілось знайти щось цікаве, неординарне, таке, що ніхто досі не робив. Наша бібліотека (як працівники, так і користувачі) звикла “не пасти задніх”: ми постійні учасники та неодноразові переможці районних і обласних конкурсів, проводимо цікаві заходи, приймаємо активну участь у житті села. Свого часу ми зібрали й акумулювали історію та фольклор села, створивши конволюти, які користуються неабияким попитом як у професійних краєзнавців, так і в звичайних сільських мешканців.
   Змінились часи, змінились і читачі та їх вимоги. Сучасний користувач хоче не лише цікаву книгу, але й доступ до нових інформаційних технологій. І завдяки програмі “Бібліоміст” нам знову вдалося залишитись “на вістрі часу”. Отримавши у 2011 році перемогу в конкурсі “Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету”, ми оновили спектр своїх послуг. І почалося: соціальні мережі, Skype-спілкування, тренінги, навчання і люди, люди, люди... І всім щось потрібно, для всіх бібліотека цікава і незамінна!
  Та час не стоїть на місці і ми зрозуміли, що на сьогоднішній день навіть цього замало. Ми чудово засвоїли: бібліотека завжди повинна бути доступною для своїх користувачів. Оскільки наші користувачі “мешкають” не тільки в реальному, а й у віртуальному світі, значить пора і нам “освоювати нові землі”, тобто завойовувати віртуальні простори. Інакше кажучи, нашій бібліотеці терміново необхідний блог! Адже мають всі знати, що Шевченківська бібліотека найбільш цікава, найбільш відвідувана, найкраща, най, най, най... А ми в ній просто бібліотекарі і чекаємо всіх: дорослих і малих, реальних і віртуальних.
До зустрічі в бібліотеці та на сторінках блогу!

4 коментарі:

  1. Шановні колеги! Вітаємо зі створенням блогу! Бажаємо творчих успіхів і натхнення!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Знайшов цікаву фотосвітлину : містечко Вельдіж, повіт Долина , 18.05.1937 р. Михайло Жутка з дружиною (можливо Тутка ??)
    м.Рогатин, худ.Олег Бойкевич.

    ВідповістиВидалити
  3. Привеет!! Привет от Черновицкой областной библиотеки!
    Молодцы, блог отличный сделали. А мы вот "начинающие", методом "тыка" пока всё, но будем учиться у вас))) Правда, у нас сайт свой есть, а блоги у каждого отдела свой. Сколько времени вам понадобилось на создание блога?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Дякуємо за такий відгук. Наш блог створено спільними зусиллями з працівниками Долинської центральної районної бібліотеки. Перед його створенням ми пройшли навчання у Школі удосконалення бібліотечної майстерності, яка діє при методично-бібліографічному відділі районної бібліотеки за темою «Рекламуємо бібліотеку у web-просторі». Створюючи «Велдіж бібліотечний», ми найдовше обговорювали загальну ідею та можливості її втілення. А саме наповнення зайняло трохи більше місяця. Завжди будемо раді спілкуванню, але й самі ще тільки вчимося!

      Видалити