середу, 1 червня 2016 р.

1 червня - Всесвітній день батьків.
 Це свято є офіційною міжнародною подією, закріпленою рішенням на рівні Генеральної Асамблеї ООН від 17-го жовтня 2012-го року № A/RES/66/292 і відзначається щорічно в перший день літа.

1-го червня на підтримку батьків по всьому світу, низкою урядових і громадських організацій багатьох країн проводяться різноманітні заходи, спрямовані на вшанування загальноприйнятих традиційних сімейних цінностей, ролі і значення батьків для всіх поколінь.
 Статус батьків, їх єдності, зобов’язання і відповідальність, хвилюючі переживання і турбота про благополуччя підростаючого покоління, є абсолютно природний стан життя для багатьох з нас.
Ніяка сучасна культура або новації світосприйняття, які намагаються нав’язати громадській думці, виключаючи інститут батьківства і нівелюючи вагомість простих людських понять сім’ї, не матиме жодних життєствердних перспектив.
 Бути батьками для своїх дітей, прикладом і беззастережним авторитетом - це високий привілей! Це радість і нескінченне щастя! Сенс життя і її найбільш явна й практична надія.
 День батьків, жодним чином не заміщає таких свят, як День батька (День тата), День матері або День сім’ї.
Він покликаний підтримувати кульмінаційні акценти подібних понять.
Символічно, що саме в цей день відзначається і «Міжнародний день захисту дітей».
 У цей День я вітаю всіх батьків, теперішніх та майбутніх!
Бажаю батькам міцного здоров’я, мудрості і сил!
Зі святом Вас і Ваші родини!
 Всміхається сонце привітно й ласкаво,
 Цей день на планеті хай щастям сія,
 Час хай радісно лине, змістовно й цікаво,
 Добробутом повниться хай кожна сім'я !

1 червня - Міжнародний день захисту дітей.
 Історія цього свята почалася в 1925 році.
Тоді учасники Всесвітньої конференції з питань добробуту дітей, що проходила в Женеві, вирішили заснувати свято, яке допоможе заявити на весь світ про проблеми та потреби найменших мешканців нашої планети.

Вважається, що дата для свята була обрана завдяки китайським дітям-сиротам, які стали окрасою Фестивалю човнів-драконів, що проходив саме 1 червня.
У цей день якраз була організована Женевська конференція, яка не залишила без уваги цю світлу подію.
 В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно - 1 червня.
 Це свято святкується з використанням власної символіки. На прапорі, створеному спеціально з цього приводу, зображені фігурки людей червоного, жовтого, синього, білого і чорного кольорів, які, розташовуючись на зеленому фоні, символізують зріст людини, терпимість та гармонію.
У центрі цього зображення знаходиться символ Землі, тобто спільного дому усіх людей.
 1 червня – як нагадування про те, що у повсякденній метушні ми часто забуваємо про те, що наші діти – майбутнє людства.
Лікар, письменник і просто мудра людина, Діпак Чопра, одного разу дав пораду батькам: «Єдина порада – будьте хорошим прикладом. І не тисніть, і не викликайте у дітей почуття провини. Скажіть їм, що вони є подарунком від всесвіту – ось що таке діти. Вони не є Вашою власністю – Ви тільки тимчасові наглядачі».
 Бажаю всім нам безмежного терпіння, любові та мудрості у стосунках з нашими дітками!
 Ось ми і дочекались літа,
 Перше червня – ваша втіха,
 Бо цей день у всьому світі,
 Приурочили вам дітям!
 Все навкруги у квітах,
 Променів сонця багато –
На планеті Земля наші діти
 Відзначають нині свято.

Немає коментарів:

Дописати коментар