суботу, 10 травня 2014 р.

Почитай мені, мамо.


1. Приберіть іграшки, які можуть відволікти дитину, вимкніть комп'ютер з телевізором, щоб читати дитині в спокійній обстановці.
2. Виразно і емоційно декламуйте, ретельно промовляючи всі звуки, говоріть нижче, вище, швидше і повільніше, щоб зацікавити малюка.
3. У процесі читання розглядайте картинки, попросіть дитину описати те, що бачить. Похваліть за розповідь, підкажіть нове слово. Такі заняття збагатять словниковий запас дитини, розвинуть фантазію, розширять кругозір і, на додаток, зблизять вас з ним.
4. Для малюків купуйте книжки міцні і барвисті. Зображення повинні бути великими з невеликою кількістю деталей. Наприклад, зараз у продажу багато тематичних книжок для дітей. Вони допомагають пізнавати навколишній світ. Як називаються тварини та їх дітки, де у них оченята, а де хвіст, ноги і ніс, батьки розповідають своїм маляткам за спеціальними картками або книжкам. Такі книжечки робляться з дуже міцного і твердого картону, куточки сторіночок закруглені, щоб малюк не міг поранитися від них.

ПОЧИТАЙ МЕНІ, МАМО.


Сам автор не здогадуеться, що найдоступніші його твори — це коли читає мама, а в дитячій голівці це відкладається у спомин назавжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар